BLACK IRON HORSE Ladcykler

BLACK IRON HORSE Bike                                                                                                        Black Iron Horse logo

Disse ladcykler er et helt nyt brand som vi har fået i vores i sortiment. Men Black Iron horse er bestemt ikke et nyt mærker i danmark. I 1996 hed "Black Iron Horse" Sorte Jern Hest og her lanceret de deres første ladcykel. Navnet Black Iron Horse er hentet fra 1700-tallets Vesterbro, hvor de har deres værksted. Dengang fandtes en række gæstgiverier, der alle hed noget med hest: Grønne Hest, Hvide Hest, Gule Hest og længst ude lå Sorte Hest. Det var dog først i 1771, at det nuværende hus blev opført, og stedet fik navnet Sorte Hest. Black Iron Horse er beliggende på adressen: Vesterbrogade 137, 1620 København V.

Sorte Hest

På Sorte Hest kunne bønder og vejfarende finde nattely og få en lille en over tørsten – og endda i første parket til dramatiske begivenheder. På den anden side af landevejen lå nemlig byens rettersted, hvor greverne Struense og Brandt efter de offentlige henrettelser i 1772 blev udstillet på hjul og stejle. Det er her, de – under langt mere fredelige omstændigheder – har værksted den dag i dag.

Lars Leikier - Skaberen af Sorte Jern Hest Ladcyklen

Det er disse blandede forhold, der gav navn til vores første cykel, Sorte JernHest, der så dagens lys i 1996. Her havde smeden Lars Leikier modtaget et legat fra Carlsberg til at udvikle en ny cykeltype. Resultatet blev den berømte Leikier-cykel. To år senere var Lars klar med sin næste opfindelse, da han sammen med sin samarbejdspartner lancerede ladcyklen, der drejede på baghjulet. Designet var unikt, da det ikke alene tillader cyklen at vende på en tallerken, men også er mere anvendeligt, fordi cyklens manøvredygtighed ikke svækkes af lasten – tværtimod. I dag er Lars fortsat fast inventar på værkstedet og garant for godt håndværk og omhu.

 

 

Styreegenskaber - Den Drejer Med Baghjulet

Det unikke styresystem har i dag næsten 25 år på bagen, og det har vist sig at være mere end holdbart. Lars Leikier har svejset mange tusinde cykler på værkstedet på Vesterbro, og de første cykler kører fortsat rundt på vejene. I dag er cyklerne udstyret med moderne teknologi som fx. elmotor, og designet har fået en gevaldig opdatering, så cyklerne i dag fremstår lettere og mere elegante, men det unikke styresystem, der gør styringen let, er forsat det samme.
De omfattendeopdateringer betød også, at de skiftede navn fra Sorte Jernhest til BLACK IRON HORSE.

"Ladcyklen.dk og Ladcyklen Vanløse i København er stolte over at forhandle Black Iron Horse ladcykler som for nogen også kaldes kassecykel"

black iron horse banner

 

BLACK IRON HORSE UDSTYR & TILBEHØR

© 2020 Ladcyklen.dk Store. All Rights Reserved.