Børn med på ladcyklen - kend reglerne

 

Hvis du har børn og bor i byen, er en ladcykel et godt og billigt alternativ til en bil. På ladcyklen er der plads til alle børnene, I kommer hurtigere igennem trafikken, og I får masser af frisk luft. Selvom ladcyklen er væsentligt mere praktisk for børnefamilier end en almindelig cykel, skal du dog huske, at der er regler for børn på ladcyklen. Men hvordan er det nu lige, de er? Læs med her og få overblik over reglerne.

Generelle regler for børn på cyklen

For alle cykler – ladcykler som almindelige – er reglen, at føreren skal være mindst 15 år for at transportere børn på cyklen. Foruden skal børnene, du transporterer, sidde i et godkendt cykelsæde, og de skal være afskærmet fra hjul og andre dele af cyklen, som er i bevægelse.

Børn på ladcykel

Hvis udstyret tillader det, må du transportere syv personer på din ladcykel – dig selv og op til 6 børn. Hvis du transporterer et barn i barnesæde bagpå cyklen, må der dog højst være 5 børn på ladet. Husk, at alle børn skal være korrekt spændt fast.

Regler om børnenes alder

Selvom du som udgangspunkt må transportere 6 børn på din ladcykel, skal du være opmærksom på, at børnenes alder også har betydning.
På en dertil indrettet ladcykel må der være højst 7 personer i alt; Én voksen fører samt 2 personer (uanset alder)  + max 4 børn under 8 år.
Dvs. at du må gerne må køre med fx 2 større børn/voksne + op til 4 børn under 7 år - eller med max 6 børn under 8 år. Hvis der altså er en siddeplads til hver. Du må også gerne have 4 (eller 5)  børn i ladet og ét barn bag på cyklen i en cykelstol.
- Husk! Der skal være særlige siddepladser til alle, og alle passagerer skal være spændt fast og beskyttet mod hjulenes eger.

Børns vægt på ladcyklen

Der er ingen lovmæssig bestemmelse om, hvor meget børnene må veje, eller hvor meget man må læsse med, Det er alene fabrikantens oplysninger om, hvad cyklen kan lastes med, der gælder. Det er dog en god idé at overholde max vægt-angivelsen på cyklen. Hvis du overlæsser cyklen, kan du risikere, at den ikke kan bremse ordentligt eller at den bryder sammen. Overvej også, om du har kræfter til at køre med mange børn på cyklen. Du skal være i stand til at køre cyklen forsvarligt og have fuldt herredømme over cyklen.

Hvis du vil vide mere

Overtrædelse af reglerne for transport af børn på ladcykler kan resultere i en bøde. Husk dog, at reglerne er til for at passe på dine børn i trafikken. Hvis du vil vide mere om ladcykler og regler for transport af børn, er du altid velkommen til at kontakte os. Hos ladcyklen.dk er vi specialister i ladcykler, og vi har et velasorteret sortiment af ladcykler og cykelanhængere til transport af børn.