6 børn i en Christiania ladcykel

Nye regler om ladcyklers indretning og udstyr trådte i kraft d.1 juli 2016 - Større familier, dagplejere og børne institutioner jubler.

Bekendtgørelsen tillader op til seks børn i en ladcykel, lemper kravene til cykellygter og fastsætter endelige regler for elektrisk drevne en-akslede køretøjer.

 

Med den nye bekendtgørelse tillades det, at der kan transporteres op til seks børn i en ladcykel, hvis ladcyklen er indrettet til det. Dette har længe været et ønske fra blandt andet dagplejere, der typisk passer fem børn, og vuggestue / børnehaverne der kunne komme afsted med så mange børn på en gang uden at skulle lade halvdelen af børnene af stuen blive hjemme.

 

En ladcykel til 6 børn kan bygges og sammesættes på mange måneder. Selve grundmodellen til en 6 personers ladcykel er en Christiania Hbox +30 som har en 120 cm kassen og kan laves både med 1 bænk og 4 klapsæder, eller 2 bænke og 2 klapsæder.

Får at få den perfekte ladcykel til 6 børn anbefaler vi du/i vælger den med 1 bænk og 4 klapsæder, i det man så kan få monteret dør i fronten så børnene selv kan gå ind uden man skal belaste ryggen med at bære alle seks børn op i ladcyklen.

Se Christiania Hbox +30 til seks børn her