Brugt ladcykel - køb og salg

ER DU PÅ UDKIG EFTER EN BRUGT LADCYKEL ELLER SKAL DU SELV SÆLGE?

Herunder har vi samlet nogen gode råd som du kan bruge når du skal købe eller sælge din ladcykel.


Køb brugt ladcykel

Når du har valgt at købe en brugt ladcykel er der en række ting som du skal være særligt opmærksom på. De 3 vigtigste ting vi anbefaler dig at være opmærksom på er følgende:

Er cyklen meldt stjålet?
Når du har fundet drømme cyklen skal du altid starte med at få tilsendt et billede af cyklen stelnummer, når du har fået stelnummer kan du hurtigt og nemt tjekke om cyklen er meldt stjålet hos Politiet ved at klikke her >> Inden du kan tjekke om cyklen er meld stjålet skal du acceptere Alle Cookies på siden. Når du har tjekket at cyklen ikke er meldt stjålet er det en god idé at bede om at se købskvitteringen. Når du har modtaget købskvitteringen er det vigtigt at du kontakter den butik hvor cyklen skulle være købt fra. De kan nemlig bekræfte om cyklen ret faktisk er købt hos dem. Når du har styr på disse ting er du så sikker som du kan være på at cyklen er lovlig.


Fejler cyklen noget?
Vi oplever desværre mange gange at når folk vælger at sælge en brugt ladcykel så er det fordi cyklen er meget slidt og det vil være dyrt at få den repareret, vær derfor ekstra opmærksom på at tjekke cyklen godt i gennem for slid og defekte dele. Denne opgave kan være svær for den alm. køber, men så se om du kan få en god ven med ud og kigge på cyklen før du køber den. Vær særligt opmærksom på at tjekke: kranken, pedaler, kabler, styr lejer, brud på stellet, skæve hjul, defekte hjul lejer eller hjul med knækkede eger samt at tjekke cyklens bremser og dæk. Betal gerne køberen det som det måtte koste for at få en cykelhandler til at lave en tilstandsrapport før købet, dette vil sikre dig at du kender cyklens stand og kender til de reparationer som du evt. også skal have udbedret. Prisen for en tilstandsrapport lægger typisk mellem 200 og 350 kr. men dette kan være givet rigtig godt ud, da du i værste tilfælde kan få en ubehagelig overraskelse efter købet. Uanset hvad er det en god idé at få cyklen efterspændt, smurt og justeret efter købet, så ved du nemlig at cyklen er som den skal være, før du begiver dig ud på tur med børnene.


Købsaftale
Når du handler som privat med en anden privat person bør du have et købsdokument klar som sælgeren kan skrive under på. Dokumentet sikre at handlen sker i god tro og at sælgeren identificere sig med sit pas, kørekort eller ID kort.
Hvis sælgeren ikke vil udfylde dokumentet og legitimere sig, bør du være opmærksom på dette. Dette kan måske skyldes at sælgeren ikke har "ren mel i posen" Du kan hente et færdigt og godkendt dokument ved at klikke her>>
Dokumentet som du kan hente er godkendt og udviklet af: Dansk cyklist forbund, Forsikring & Pension og Det kriminal præventive råd.Sælg din brugte ladcykel

Når du har besluttet dig for at sælge din ladcykel er der her et par gode råd som gør salgprocessen meget nemmere for køberen. Det vil sætte dig i første prioritet og du kan måske få mere for cyklen end du først havde regnet med, det er nemlig hele oplevelsen som gør at du kan få prisen op.

Vælg din salgpris
Start med at finde ud af hvad andre tager for deres brugte ladcykel i samme mærke og nogenlunde samme årgang. Når du har fundet din pris kan du nu begyder at tænke på hvordan du kan få den op i pris.
En god idé er at starte med at gøre cyklen pæn, sær for at vaske den og pudse dig blanke dele. Støvsug og vask sæder, kaleche og hele ladet, både indvendigt og udvendigt. Hvis cyklen ikke er flot når køberen kommer er der stor chance for at du skal gå ned i pris. Har du derfor en ladcykel med en lidt for rusten kæde, kabler som hænger, eller gear som ikke skifter korrekt er det en god idé at få det udbedret før salget. Det kan måske godt være at du kun lige for det ekstra for cyklen som du har brugt på at få den i tip top stand, men så sikre du dig selv at få cyklen solgt hurtigere og at du overdrager cyklen med god samvittighed.
Hav papirerne klar
Når du skal sælge din ladcykel skal du forvente at køberen gerne have købskvitteringen med på cyklen. Sør derfor for at have kvitteingen klar hvor stelnummeret også fremgår.
Serviceret cykel
Det er en rigtig god idé at få cykel til service før et salg. Hvis du kan fremvise en kvittering på at cyklen har været til service og cyklen ellers er fejlfri vil du kunne få et hurtigere salg og en højere pris for cyklen.


Alt i alt

  1. Gør cyklen flot ved at pudse den og evt. skift Rustne/grimme eller meget slidte dele.
  2. Find kvittering og hav den klar til køberen
  3. Sørg for at cyklen er i god stand ved overdragelsen

    Følger du disse ovenstående tips vil du få et nemmere salg og ca. 5-10% mere for cyklen.

Et sidste tip til dig som vil sælge sin brugte ladcykel

Herunder kan du se et dukument som Dansk cyklist forbund, Forsikring & Pension og Det kriminal præventive råd har udviklet og godkendt.
Dette dukument kan du bruge når du skal sælge din brugte ladcykel og dokumentet sikre at handlen mellem to parter er foregået i god tro.

Du kan downloade og printe dette dokument ud direkte fra hjemmesiden: Det kriminal præventive råd - Klik her>>


Tags:

Brugt ladcykel el - ladcykel dba - ladcykel billig - Nihola ladcykel brugt - brugte ladcykler København - el ladcykel brugt gul og gratis


S

Sarah

25.01.2024.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Hævede en dårlig oplevelse med modellen til fem stjerner ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jeg fik desværre i første omgang solgt en Nicola family med nogle fabrikationsfejl, og ladcyklen faciliterede at jeg fik en helt ny. Da de samme fejl viste sig sørgede de for at den blev absolut lavet. Der støttebenet satte sig helt fast under frosten, ændrede de den planlagte to måneders opfyldning til ind i fremtiden, og lovede både at reparere det hvis det bliver siddende og at jeg kunne få den pakke jeg fik at vide jeg kunne købe service aftale til når jeg havde to måneders opfyldning, da jeg købte cyklen, trods prisen nu er steget. Tak Jesper for at hæve den i første omgang rigtig ærgerlige oplevelse med modellen til fem stjerner

Trustpilot
Thomas Monberg

Thomas Monberg

19.12.2023.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Fantastisk og hurtig service! Vi fik et låne-batteri da vores eget stod af. Altid god betjening, omend lang ventetid til reperationer - så book god tid i forvejen.

Google
M

Malou Storgaard

15.06.2023.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Vi skulle prøve en ladcykel. Super fedt med så stort udvalg og man kan også få lov at prøve dem ude på vejen. De har en lille bane inde i butikken. Vi skulle også prøve cykelhjelme. Der var et fint udvalg og af god kvalitet. Vi fandt endda en til vores datter. Og så kunne man endda købe kraftige klistermærker med refleks i som hun kunne pynte den med!! (Har gjort cykelhjelmen meget mere populær hos den 2 årige). Et lille område med kaffeautomat og sted hvor man kan sidde ned og et bord børnene kan tegne ved.

Google
K

Krista Roelsgaard

01.03.2022.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Super god butik, rigtig godt udvalg af ladcykler og cykelvogne. Gratis kaffe og legehjørne til børnene. Mulighed for at cykle en tur indenfor. Manglede dog lidt mere personale, for vi køber i hver fald ikke en ladcykel til 45.000, uden en godt snak om behov først ????

Google
© 2023 Ladcyklen.dk. All Rights Reserved.