Christiania Brand Side

Christiania ladcykel og deres historie            

Christiania bikes logo

Deres historie begyndte på Christiania, som er et gammelt ladlagt militær område i København. Da den militære brug ophørte i år 1971 blev det besat af autonome Københavnere, som navngav området Christiania. I 1972 grundlagdes I/S Christiania Smedje af Lars Engstrøm sammen med sine venner, Jesper, Kjeld og René. De fire venner begyndte at producere brændeovne af gamle olietønder og stålplader, som de transporterede fra omkringliggende skrotpladser ved hjælp af gamle ladcykler fra krigens tid.

Lige fra starten valgte Christiania at være en bilfri bydel. Bilfriheden animerede til at tænke i andre transportformer til at fragte indkøb, træ, gastanke og børn. I/S Christiania Smedje begyndte at producere de velkendte og robuste cykelanhængere, som, efter i starten at være produceret på gamle sengebunde, blev udviklet og sat i produktion. Cykelanhængerne blev et vigtigt transportmiddel på Christiania og også et vigtigt produkt for Smedjen. Med tiden voksede efterspørgslen efter cykelanhængere også udenfor Christiania, og produktionen blev raffineret blandt andet med indkøb af nye materialer. Der blev lagt grobund for en lille virksomhed, som officielt blev registreret i 1978.

På Christiania var transport af børn ved at bruge cykelanhængeren gået hen og blevet en normal måde at fragte sine børn fra A-B. Lars havde den idé at forbedre den transportform. I stedet for at have børnene placeret bag sig i cykelanhængeren under kørslen, havde Lars tænkt sig at flytte anhængeren om foran på en trehjulet cykel. Ikke kun fordi det er en mere sikker måde at have børnene med sig på og fordi man altid har direkte kontakt med dem – det var også en mere hyggelig måde at køre med sine børn på.

Salg af Christiania cykler det første år

I/S Christiania Smedje producerede 50 Christianiacykler det første år hvor interessen herefter bredte sig langsomt til resten af København.
Til Bornholm

I år 1989 flyttede de produktionenaf ladcykler fra Christiania i København til Bornholm. Grundlæggerne, Lars og Annie, havde altid haft et godt øje til Bornholm. Sammen med andre fra Christiania flyttede de til Bornholm, dels fordi det var et billigt sted at starte op, og dels fordi det var et godt sted for deres børn at vokse op. Med hjælp fra venner og familie fik de en lille produktion op og køre ude på en gammel gård. Denne gård blev både brugt til produktion, og var også her familien levede i flere år.

På det tidspunkt var der ikke mange, som troede på, at ladcykler kunne erstatte bilen i København såvel som i andre byer. Men både Annie og Lars troede på, at ladcykler var vejen frem, og at de kunne få folk med sig. Dengang var målet, at tilbyde et alternativt transportmiddel til bilen i København, og at ladcyklen ville blive den normale transportform over hele Danmark. Gennem 90´erne voksede virksomheden og Christianiacyklen blev et normalt syn i gadebilledet i København – ikke kun for familier, men også til forretningsbrug. Efterhånden som efterspørgslen steg, begyndte omkringliggende bønder at deltage i produktionen. De producerede håndlavede hjul, syede kalecher og andre dele til cyklerne.

I år 2001 flyttede produktionen til større produktionsfaciliteter på Bornholm. I år 2004 blev I/S Christiania Smedje navn ændret til Christiania Bikes Aps, da produkterne var blevet markedsført under det registreret varemærke Christiania Bikes® siden 90´erne. På samme tidspunkt oplevede virksomheden en større efterspørgsel fra Europa og andre dele af verdenen og i dag sælger Christinia cyklerne og i lande som Amerika og Austrailien.

Ladcyklen har ikonisk dansk design

Siden dengang har Christiania Bikes oplevet en større vækst og har både udviklet nye modeller og forbedret de nuværende modeller med tilhørende udstyr. En milepæl for virksomheden og grundlæggerne var modtagelsen af Klassikerprisen i 2010/2011 fra Dansk Design Center. Denne pris tildeles kun danske produkter, som har været næsten uforandret i mere end 25 år. Christianiacyklen har fået dansk designstatus og er i liga med andre prisvindere som Lego, Carlsberg og Royal Copenhagen.

Christiania Bikes og grundlæggernes mål om at oversvømme de københavnske gader med ladcykler er blevet en verdensopspændende trend. Med næsten 40 års erfaring har Christiania Bikes skabt et unikt netværk og sælger nu produkter verden over gennem udvalgte forhandlere. Med den større efterspørgsel har produktionen på Bornholm skabt unikke produktionsprocesser og råder over avanceret hjulmaskiner, svejserobotter og en moderne IT infrastruktur.

På Ladcyklen.dk og i vores fysiske butik "Ladcyklen" i Vanløse kan du både se og prøve de unikke og helt fantastiske ladcykler. Og bliver du vild med en af de mange modeller vi altid har på lager, kan du hurtigt få en med hjem.
Vi har Danmarks støreste udvalg af de populære ladcykler. Vi har også et kæmpe lager af ekstra udstyr og tilbehør, som eks. kalecher, sæder, seler, puder, støtteben, låse, dæk, seler og meget mere.

Erhvervs cykler

Skal din virksomhed også fragten små og store ting fra A-B og vil du gerne gerne noget godt for møljøet, så er en ladcykel måske noget for dig og dit firma.


Christiania Bikes - Den gode følelse af sikkerhed - i hele verden

I dag har Christiania salgsmæssig succes over hele verden med cykler, som alle udspringer af grundidéen omkring sikkerhed og fragt af børn. Som dansk kvalitetsproducent fokuserer Christiania Bikes på, at ders produkter er pålidelige og har lang levetid.

© 2020 Ladcyklen.dk Store. All Rights Reserved.