Lovgivning, Sikkerhed & bekendtgørelse om ladcyklens indretning og udstyr m.v.


Der findes ikke nogen direkte retsform eller lovgivning som kun er målrettet til 3 eller 4 hjulet ladcykler, derfor taget man udgangspunkt i de alm. 2 hjulede cyklers lovgivning hvor vi har fremhævet de mest vigtige informationer længere nede på siden.
OBS. Vi har ændret navnet fra cykel til "ladcykel" for bedre forståelse.

Vil du læse hele Bekendtgørelser om cykler & dens indretning og udstyr kan du finde den på på www.retsinformation.dk


Har du styr på sikkerheden & lovgivningen på din ladcykel?

Virker din klokke, har du de retsmæssige lovpligtige reflesker på din ladcykel, og er dine bremser funktionsdygtige? for ikke at tænke på fastspændingsmuligheder for dine børn i ladcyklen som kræver de er forsvarlige fastspændte?


Hvor mange personer og hvad må du have med i ladet?

Udover den vægt som producenten max anbefaler du må have i ladet, gælder der ingen regler for hvor mange personer du må have med, Personerne som er i ladet skal dog kunne spændes forsvarligt fast med en sele. Du må også gerne sidde i bunden af ladet så længe du er spændt fast med en sele. Udover personer må du have det med i ladet som du ønsker.
Både voksne og børn med sidde i ladet under kørslen.


Skal børn have cykelhjelm på i ladcykel?

Det korte svar er Nej. Der er ingen lov der siger man skal have cykelhjelm på når man cykler, og det samme gælder børnene man har med i ladcyklen, men det er fornuftig og anbefales altid at have en cykelhjelm på når man cykler.


Sikkerheds produkter


Kapitel 2 - Indretning

§3. Stk. 2. En ladcykel må højst have fire hjul. Påhængsvogn til ladcykel må højst have to hjul.
( en ladcykel må ikke overstige 3.5m, hvilket de fleste ladcykler + en anhænger er til sammen )

 

Kapitel 4 - Vægt og dimensioner

 §5. en ladcykel med mere end to hjul have en bredde på indtil 1,25 m. Betjeningsgreb og spejle medregnes ikke i cyklens bredde. For en ladcykel med mere end to hjul, der er taget i brug inden den 1. januar 1998, må sporvidden mellem hjul på samme aksel dog være indtil 1,25 m, og bredden dog være indtil 1,6 m.

 

Kapitel 5 - Bremser

§ 7. En ladcykel skal være forsynet med mindst to uafhængige bremsesystemer, der virker på henholdsvis for- og baghjul. Hjul på samme aksel skal være afbremset af det samme bremsesystem. En cykel.

Stk. 5. En ladcykel med mere end to hjul, der er udstyret med lad, kasse eller lignende, skal tillige være forsynet med parkeringsbremse på hjulene, som bærer ladet. Denne bremse skal kunne holde ladcyklen stationær på hældende grund og skal kunne fastholdes i bremsestilling ad rent mekanisk vej.

 

Kapitel 6 - Lygter og reflekser

§ 8. Ved kørsel i lygtetændingstiden skal en ladcykel være forsynet med mindst én forlygte, der afgiver hvidt eller gulligt lys, og én baglygte, der afgiver rødt lys. Lygten skal afgive lys, der er tydelig synligt på mindst 300 meters afstand og er synligt fra siderne.

Stk. 2. På en ladcykel med mere end to hjul skal forlygten være anbragt højst 0,5 m inden for ladcyklens yderste venstre punkt. Hvis ladcyklen højst er 1 m bred, skal den være forsynet med mindst én baglygte anbragt i ladcyklens midterplan eller til venstre herfor, og hvis den er mere end 1 m bred, være forsynet med mindst to baglygter anbragt højst 0,4 m inden for ladcyklens yderste punkter og med en indbyrdes afstand på mindst 0,6 m.

§ 18. En ladcykel skal være forsynet med mindst to gule reflekser, der bevæger sig, når cyklen kører, og som er synlige bagfra. ( pedaler )

§ 19. En ladcykel skal på hvert hjul være forsynet med mindst én gul refleks, der er synlig fra siderne, eller med hvide reflekterende dæk- eller fælgsider.

 

Kapitel 7 - Ringeklokke og cyklistvimpler

§ 23. En ladcykel skal være forsynet med en klart lydende klokke, som skal være anbragt på styret. Cyklen må ikke være forsynet med andet signalapparat.

 

Kapitel 8 - Transport af personer

§ 25. Der må på en ladcykel ikke transporteres flere personer, end den er beregnet til. Børn ikke ældre end 7 år må kun medtages på cyklen, når der er indrettet særlig siddeplads til dem.

Stk. 2. Særlige siddepladser til børn skal være tilpasset barnets vægt og højde, og der skal være afskærmning mod hjulegerne. ( alm. skærme )

Stk. 3. Børn, der medtages i ladcykel, skal være forsvarligt fastspændt.

Stk. 4. Transport af børn må ikke hindre føreren af ladcyklen i at have fuldt herredømme over ladcyklen eller i at foretage behørig tegngivning.

Stk. 5. Føreren af ladcyklen skal være fyldt 15 år, når der transporteres børn på cyklen.

 

Kapitel 9 - El-cykel

§ 27. En ladcykel kan være forsynet med en el-hjælpemotor og må ikke være forsynet med andre motorer.

Stk. 2. En el-hjælpemotor må højst have en effekt på 250 W.

Stk. 3. En el-hjælpemotor må kun afgive effekt ved hastigheder på 25 km/t eller derunder.

Stk. 4. En el-hjælpemotor må kun afgive effekt, når cyklens pedaler eller lignende samtidigt betjenes.

Stk. 5. En el-ladcykel kan dog være indrettet med en elektrisk gå-funktion, således at ladcyklens el-hjælpemotor kan afgive effekt ved hastigheder på 6 km/t eller derunder, selvom pedaler eller lignede ikke samtidigt betjenes, når en elektrisk kontakt, f.eks. trykknap eller drejehåndtag monteret på styret, påvirkes manuelt af føreren. El-hjælpemotorens effektafgivelse skal automatisk ophøre, når påvirkningen af den elektriske kontakt på styret ophører.

Tekst lånt fra retsinformation.dk


Klistermærker med refleks

Se alle folie klistermærkerne med refleks til dekorering af ladcyklen her: Sikkerhedsklistermærker til ladcyklenS

Sarah

25.01.2024.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Hævede en dårlig oplevelse med modellen til fem stjerner ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jeg fik desværre i første omgang solgt en Nicola family med nogle fabrikationsfejl, og ladcyklen faciliterede at jeg fik en helt ny. Da de samme fejl viste sig sørgede de for at den blev absolut lavet. Der støttebenet satte sig helt fast under frosten, ændrede de den planlagte to måneders opfyldning til ind i fremtiden, og lovede både at reparere det hvis det bliver siddende og at jeg kunne få den pakke jeg fik at vide jeg kunne købe service aftale til når jeg havde to måneders opfyldning, da jeg købte cyklen, trods prisen nu er steget. Tak Jesper for at hæve den i første omgang rigtig ærgerlige oplevelse med modellen til fem stjerner

Trustpilot
Thomas Monberg

Thomas Monberg

19.12.2023.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Fantastisk og hurtig service! Vi fik et låne-batteri da vores eget stod af. Altid god betjening, omend lang ventetid til reperationer - så book god tid i forvejen.

Google
M

Malou Storgaard

15.06.2023.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Vi skulle prøve en ladcykel. Super fedt med så stort udvalg og man kan også få lov at prøve dem ude på vejen. De har en lille bane inde i butikken. Vi skulle også prøve cykelhjelme. Der var et fint udvalg og af god kvalitet. Vi fandt endda en til vores datter. Og så kunne man endda købe kraftige klistermærker med refleks i som hun kunne pynte den med!! (Har gjort cykelhjelmen meget mere populær hos den 2 årige). Et lille område med kaffeautomat og sted hvor man kan sidde ned og et bord børnene kan tegne ved.

Google
K

Krista Roelsgaard

01.03.2022.

☆☆☆☆☆
★★★★★

Super god butik, rigtig godt udvalg af ladcykler og cykelvogne. Gratis kaffe og legehjørne til børnene. Mulighed for at cykle en tur indenfor. Manglede dog lidt mere personale, for vi køber i hver fald ikke en ladcykel til 45.000, uden en godt snak om behov først ????

Google
© 2023 Ladcyklen.dk. All Rights Reserved.